Триото от Арсенал – Габриел Жезус, Габриел Магаляеш и Габриел Мартинели, бяха оставени извън състава на Бразилия за предстоящата пауза за националните отбори през септември. Тримата са с ключова роля за силния старт на сезона на „артилеристите“ във Висшата лига, като спомогнаха за изкачването на лондончани на върха в класирането след шест кръга.

Жезус и Мартинели са допринесли за девет от 14-те гола на „топчиите“ до тук през кампанията, докато централният защитник Габриел донесе трите точки при драматичния късен обрат над Фулъм миналия месец, след като преди това направи груба грешка за откриващия гол на Митрович за „Котиджърс“. И тримата бяха част от групата на Селесао през изминалата година, като отсъствието им се обяснява с това, че селекционерът на тима иска да даде възможност на други футболисти по време на контролите преди Мондиала в Катар по-късно този месец.

Нападателят на Фламенго Педро, който има 12 гола в Копа Либертадорес този сезон, получи повиквателна на мястото на Жезус. Бранителите на Ювентус и Рома съответно Глейсон Бремер и Рожер Ибанес също получиха дебютни повиквателни от Тите. Сред другите ключови отсъстващи са Филипе Коутиньо от Астън Вила и легендарния защитник Дани Алвес. Триото на Ливърпул Алисон, Фабиньо и Роберто Фирмино попаднаха в групата, както и новите летни попълнения на Манчестър Юнайтед Каземиро и Антони.

Бразилия ще се изправи срещу Гана и Тунис по-късно през месеца в последните си приготовления преди Световното първенство. Петкратните световни шампиони попаднаха в група G на Мондиала в Катар заедно с тимовете на Сърбия, Швейцария и Камерун.

Групата на Селесао:

Вратари: Алисон, Едерсон, Вевертон

Защитници: Бремер, Едер Милитао, Рожер Ибанес, Маркиньос, Тиаго Силва, Алекс Сандро, Алекс Телес, Данило

Полузащитници: Бруно Гимараеш, Каземиро, Евертон Рибейро, Фабиньо, Фред, Лукас Пакета

Нападатели: Антони, Педро, Матеус Куня, Неймар, Рафиня, Ричарлисон, Родриго, Винисиус Жуниор, Фирмино.